Nieuwsoverzicht

Loop eens hard van stapel en vind een gedicht!

  • 23484

Laat het toeval je helpen en vind een stapelgedicht!

Haiku, kwatrijn, elfje en limerick: het zijn allemaal dichtvormen waar je vast wel eens van hebt gehoord. Het stapelgedicht hoort ook in dit rijtje thuis, al vinden sommige mensen van niet. Nu is een stapel boeken natuurlijk niet direct een gedicht. Dat hoeft ook niet, je mag het ook een vers noemen, of een boodschap. Het gaat natuurlijk om het plezier dat je hebt bij het creatief omgaan met taal èn er komt een beetje serendipiteit bij kijken! Serendipiteit wil zeggen: iets waardevols vinden, bij toeval, waar je in eerste instantie niet naar op zoek was!

Hoe maak je een stapelgedicht? Heel simpel, je gaat voor de boekenkast staan en kiest een paar mooie titels uit, misschien wel met een bepaald thema. Leg ze op de goede volgorde waarbij de ‘ruggetjes’ van de boeken een gedicht vormen. Witregels maak je door boeken met de paginakant naar voren te leggen. Het mag een hele stapel boeken zijn, maar met drie titels kun je ook al een mooie combinatie maken. Wie weet vind je toch een pareltje waarvan je denkt: dit is nu echt een prachtig stapelgedicht!

MijnWoordenboek.nl ontvangt graag je mooiste vondsten via Facebook of e-mail: redactie@mijnwoordenboek.nl. Fotobestanden graag verkleinen tot maximaal 1 MB.
Je kunt inzenden tot en met 18 april 2017, daarna maken we de winnaar bekend. De prijs is een boekenbon van 50 euro!

 

(foto: Mieke de Vries - Texels Content)